Riva tapeter

En vägg i min hall skulle få sig en makeover i helgen och det som ”bara” skulle bli en enkel tapetsering slutade med ett helt projekt. Då den gamla tapeten hade en vinylyta var den tvungen att rivas och det var inte bara…
I vanliga fall är denna typen rätt lätta för att dom är spaltbara, dvs att dom delar sig och baksidan sitter kvar på väggen.
Men i mitt fall så visade det sig att den satt för dåligt och då är det bara till att riva ännu mer. Inte nog med det så följde gammal färg med på sina ställen, man kan säga att jag fick mig en rejäl tålamodsprövning…
image image

image image

Efter x-antal timmar av pillande och rivande och värk i fingrarna så gav jag upp. Åkte till färgaffären och införskaffade lösningen, tack färgbranschen för spärrfärg! Nuförtiden finns det vattenbaserade alternativ så man slipper dom hemska alkydfärgerna.

image

Ett lager rollades på och efter torkning har jag nu en hård och fast yta att arbeta med. Efter lite slipning och ev spackling kan jag snart tapetsera!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s